Zoo Karlsruhe (Duitsland)

In de zomervakantie gingen we op vakantie ook een weekend naar Karlsruhe om de rode panda's te bezoeken in deze dierentuin. Hier vertel ik je meer over de rode panda's in deze 'Zoologischer Stadtgarten' in Karlsruhe.

Hier zie je een rode panda in Karlsruhe (Deze foto heb ik zelf gemaakt)

De rode panda's

Er waren twee rode panda's verdeeld over twee hokken, dus ieder hok had één rode panda. (Later deze pagina meer hierover) Toen we aankwamen bij het hok ging de ene rode panda net naar achter een boom in waardoor we hem of haar niet meer konden zien. Toen zagen we de rode panda in het andere hok, maar die zat ook hoog in de boom waardoor we hem niet goed konden zien en fotograferen.

Na een tijdje kwam de andere rode panda, die toen naar achter de boom in ging, weer terug om wat te eten en rondlopen. (Hier hebben we nog wat foto's van die je onderaan deze pagina kan zien)

De ene rode panda was een vrouwtje met de naam Akuti, deze is geboren in 2012. De andere heet Terai en is een mannetje die geboren is in 2020. (Informatie van informatieborden bij het hok)

Het hok

Het hok bestaat dus uit twee hokken. Je kunt er met een brug tussendoor lopen, wat heel leuk is. Vanaf die brug kan je de rode panda's goed zien.

De hokken hadden allebei een boom, wat stammen waar ze overheen kunnen lopen en hutjes waar ze in kunnen zitten. Ze hebben vast ook wel een binnenhok maar dat weet ik niet zeker. De hokken waren ook redelijk groot voor de rode panda's (zeker voor 1) dus dat is ook goed!

Voor het publiek is het dus een erg goed en leuk hok, maar voor de rode panda's is het ook een goed hok.

Waar te vinden

De rode panda's zijn achter in het park te vinden. Het hok is achter een uitkijkberg.

Als je gelijk naar de rode panda's wilt moet je (vanaf ingang Noord, want er zijn meerdere ingangen) links aanhouden over het grote pad. Vervolgens moet je dit grote pad aanhouden totdat je onder een brug loopt. Na die brug moet je bij de wafels en olifanten naar links. Dit pad moet je nu aanhouden totdat je aan je rechterkant vlaggetjes van het Himalaya gebergte ziet. Dit pad moet je in en dan ben je bij het rode panda hok

De dierentuin

Deze dierentuin in Karlsruhe heet eigenlijk een Zoologischer Stadtgarten, maar het is ook een hele mooie dierentuin. Je moet wel entree betalen (in Lyon was het ook een stadstuin maar daar hoefde je dat niet), maar dan krijg je ook wel wat!

De dierentuin heeft verschillende eetgelegenheden met lekker eten, veel grasvelden waar je lekker kan chillen, een grote vijver waar je in een bootje kan varen, en natuurlijk heel veel dieren. De Zoologischer Stadtgarten is ook mooi aangelegd en is ongeveer midden in Karlsruhe. Vlakbij zijn er genoeg parkeerplaatsen te vinden om de auto te parkeren!

 

 

Al met al is dit een hele leuke dierentuin om te bezoeken als je in de buurt bent van Karlsruhe, maar ook zeker om er heen te gaan ook al ben je niet in de buurt!

Zelf vind ik dit wel één van de leukste dierentuinen waar ik ben geweest! 

Foto's

Hier kan je wat foto's vinden van het hok en de rode panda's! (De foto's van het hok zijn met mijn telefoon gemaakt dus het zijn niet de beste/scherpste foto's)

 

 

 

 
 
 
 

 

 







 




Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen