Tiergarten Kleve (Duitsland)

Ik ben deze zomer ook nog bij Tiergarten Kleve geweest. Hier vertel ik je meer over de rode panda's en over deze kleine dierentuin in Kleef.
 
Hier zie je een jonge rode panda in Zoo Kleve, deze foto heb ik zelf gemaakt.

De rode panda's

Er zijn (denken we) twee rode panda's in deze dierentuin. We weten het niet helemaal zeker omdat er nergens een bordje stond waarop staat hoeveel het er zijn. We zagen er twee, maar wellicht zijn het er dus meer. De ene rode panda was een jonge rode panda, (zie foto hierboven). De andere rode panda was al volwassen omdat het een rood hoofd heeft, en niet nog een beetje wit.

Eerst zagen we de volwassen rode panda, maar die zat in een hutje waardoor we hem of haar nauwelijks konden zien. Vervolgens kwam die uit het hutje, liep naar een boom en ging erin. Vanuit de boom konden we de rode panda beter zien. Later ging deze rode panda nog wat eten.

Later kwam ook de jonge rode panda uit een hutje dat meer achteraan in het hok was. Deze ging een beetje rond het hutje wandelen en zitten. Hierdoor konden we deze ook mooi fotograferen.

Het hok

Dit hok was (zoals de meeste rode panda hokken) ook een mooi hok. Het had alles wat een hok nodig heeft: Hutjes om in te liggen, genoeg bomen, takken om overheen te lopen en voldoende ruimte. Ik zeg voldoende ruimte want het was een best groot hok voor (wat we denken) twee rode panda's.

Voor publiek is het een prima hok. Het is wel wat afgesloten met houten hekken waar je niet doorheen kunt kijken, maar er zijn genoeg plekken waar een glazen wand is geplaatst, of ruimte tussen de houten hekken is gehouden zodat je daar kunt kijken. Aan de andere kant is het wel helemaal open en kan je het hele hok mooi zien.

Het hok is pas gerenoveerd. Ik vind het hok wel mooi geworden, want er is ook veel decoratie in het hok. In het midden staat bijvoorbeeld een stenen toren. Ze hebben ook veel kleurrijke Himalaya vlaggetjes opgehangen die je ook bij het rode panda hok in Zoologischer Stadtgarten Karlsruhe kunt vinden. Er is ook een watertje om het hok heen. Het is dus een best mooi hok!

Waar te vinden

Het hok is dichtbij de ingang, maar als je op de plattegrond kijkt een beetje middenin. Als je gelijk naar de rode panda's wilt moet je vanaf de ingang naar links. (Dan heb je rechts de speeltuin.)

Vervolgens loop je langs de otters en ga je op de volgende t-splitsing naar links. Als je dan nog ongeveer 20 meter loopt ben je bij het rode panda hok!

De dierentuin

Tiergarten Kleve is een kleine, maar leuke dierentuin. Het heeft een eet kraampje met was picknick tafels waar je lekker kunt eten, ze hebben bij de ingang een speeltuin, en een zoo shop als een soort afhaalkraampje.

Wat ook leuk aan de dierentuin is, is dat je (voor een klein beetje geld) een bakje met voer krijgt voor verschillende dieren. Dan kun je dieren zoals schapen, lama's en geiten voeren.

 

Deze dierentuin, vlakbij de Nederlandse grens bij Nijmegen is dus zeker een aanrader als je in de buurt bent, maar ook zeker om gewoon een keer naar toe te gaan, aangezien het best dichtbij is! (Als je een beetje in het oosten van Nederland woont.)

Foto's

Ik heb ook nog wat foto's van het hok, wat speeltoestellen en van de rode panda's!

 

 

 

 
 




Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen