Artiesten in ontsnappen

Je hoort regelmatig op het nieuws dat er rode panda's ontsnappen. Bij andere dieren zoals leeuwen of zeehonden bijvoorbeeld gebeurd dat bijna nooit. Hier vertel ik je meer over deze ontsnappings artiesten.

 

Hoe ontsnappen ze

Vaak als ik in een dierentuin ben zie ik vaak veel bomen in het rode panda hok. De bomen zijn voor de rode panda's in een dierentuin heel fijn. Ze klimmen, slapen en spelen dan in die bomen. Dat komt omdat rode panda's echte boom dieren zijn, volgens een dierenverzorger.

Die bomen die zijn dus heel leuk voor de rode panda's, maar ze hebben ook een nadeel. Soms zie ik bomen heel dichtbij de rand van het rode panda hok staan. Doordat sommige bomen er heel dichtbij staan, kunnen rode panda's in die boom klimmen, om vervolgens buiten het hok te belanden. Soms ben ik ook bij een dierentuin waarvan ik denk dat ze de bomen te dicht bij de kant van het hok hebben staan, en dat een rode panda die daar leeft makkelijk kan ontsnappen.

Als er in het nieuws komt of je leest dat er een rode panda is ontsnapt in een dierentuin bij jou in de buurt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Rode panda's vallen geen mensen aan, maar zijn alleen op zoek naar eten. Als er bijvoorbeeld een leeuw ontsnapt in een dierentuin bij jou in de buurt, dan moet je je meer zorgen gaan maken.

Meestal is het vangen van een ontsnapte rode panda heel lastig. Dit komt omdat rode panda's vaak hoog in de boom zitten. Als ze een rode panda willen vangen, dan moet meestal de brandweer te werk gaan, omdat ze dus vaak zo hoog in bomen zitten. Als de brandweer in de boom is om een rode panda te vangen, is dat ook nog eens heel moeilijk omdat rode panda's makkelijk en snel in hoge bomen kunnen bewegen. Ze springen dan van tak tot tak, en klimmen snel omhoog en omlaag.

Rode panda's worden vaak in een net gevangen omdat het anders bijna niet te doen is. Ik denk dat ze de rode panda's ook lokken met bamboe zodat ze makkelijker te vangen zijn. Ik was laatst in Diergaarde Blijdorp en daar moesten de rode panda's ingeënt worden. In deze dierentuin lokte ze de rode panda's ook met eten.

Hier heb je een paar linkjes van nieuws sites waarin vertelt wordt dat er een rode panda is ontsnapt en/of is gevonden:

Deze nieuws pagina's over ontsnapte en gevonden rode panda's zijn vrij recent en allemaal binnen een jaar. Op internet zijn er nog meer nieuws pagina's over te vinden.

Rode panda's ontsnappen dus het vaakst via bomen die te dicht bij de kant van het hok staan. Dan klimmen ze erin om er vervolgens aan de andere kant, buiten het hok weer te belanden. Het vangen van een rode panda is lastig en daar is vaak de brandweer bij nodig. En wees blij, als er een rode panda ontsnapt hoef je je geen zorgen te maken dat het dier je aanvalt.

Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen