Smokkelaars met Rode panda's

Ik keek vorige week bij het nieuws over rode panda's. Ik heb gevonden dat er smokkelaars waren die veel dieren, waaronder ook rode panda's wilden smokkelen. Hier vertel ik je iets meer.

De smokkelaars hadden de dieren in hun bagage. Dit zijn niet de koffers waar de dieren mee gesmokkeld werden.
Het nieuws

Ik las het nieuws bij onder andere NU.nlde Telegraaf en RTL nieuws. De kranten melden dat er 87 dieren werden gesmokkeld, waaronder dus ook rode panda('s). Ze wilden de dieren Thailand uitkrijgen om ze vervolgens in een ander land voor veel geld te verkopen.

Volgens de kranten waren het vijf Indiƫrs die opgepakt werden en wilden vanuit een groot vliegveld in Bangkok naar een ander land vliegen. De verdachte kunnen maximaal 10 jaar gevangenisstraf krijgen.

Zelf vind ik het wel goed dat ze de mensen hebben kunnen oppakken omdat er volgens verschillende kranten veel bedreigde diersoorten tussen zaten, waaronder ook rode panda('s). Ik weet niet wat de mensen daar nu gaan doen met de dieren, maar ik verwacht dat ze naar een opvang gaan en daar verzorgt worden. Zelf vind ik het ook niet kunnen om diersoorten zoals de rode panda op een markt te verkopen en vervolgens ook als huisdier te nemen. Ik vind het niet kunnen omdat ze erg bedreigd zijn.

Als je ook wat wilt doneren voor rode panda's, dan kan je hier klikken.


Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen