Diergaarde Blijdorp II

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft een paar jaar geleden een nieuw hok gemaakt voor de rode panda's. Ik had dat hok nog niet gezien en was wel benieuwd hoe het eruit zag. In de voorjaarsvakantie gingen we naar Rotterdam om het pas geleden gebouwde hok van de rode panda's te zien.


Het vorige hok

We kwamen naar Diergaarde Blijdorp om het nieuwe hok te zien. Ik vond het vorige hok al wel een van de mooiere hokken die ik had gezien. Dat hok kon je doorheen lopen op een vlonder, was een boomstam over het bad waar de rode panda's over heen konden lopen en verder was het een heel mooi hok. Ik was dus best wel benieuwd wat ze gedaan hadden aangezien dat vorige hok dus al heel mooi was.

Het nieuwe hok

Hok één

Het nieuwe hok bestaat uit twee hokken. In één hok kan je erdoor lopen, wat ook bij het vorige hok was. Dit hok had niet heel veel spannends behalve dat je er dus doorheen kunt lopen. Verder had het een mooie vijver. De vlonder, waar je op liep als je door het hok loopt, loopt over het vijvertje heen. Verder had dit hok geen kleine hokjes in de bomen waar de rode panda's in kunnen zitten. Achteraan het hok was wel een binnen hok, maar daar hadden we geen zicht op. Verder had het hok kale takken en boomstronken waar de rode panda's overheen konden lopen. In dit hok zaten twee rode panda's.

Hok twee

Dit vond ik denk ik het mooiste rode panda hok dat ik tot nu toe heb gezien. Wat meteen opvalt is de grote berg/rots in het hok. Eerst dacht ik dat het alleen voor de mooi was en om het leefgebied na te bootsen, maar de rode panda's liepen er ook echt op. Er zit een scheiding tussen deze twee hokken dus de rode panda's kunnen niet van het ene naar het andere hok lopen. Dit hok had ook een watertje wat ook best mooi was. Er loopt een waterval van de rots. Het water van de waterval loopt vervolgens via een beekje, een stukje van het hok door. Verder had dit hok ook bomen, kale boomstammen- en stronken, maar hier zaten ook geen kleine overdekte hokjes in het hok. In dit hok liepen ook kuifherten rond, wat niet het geval was in het andere hok. In dit hok zaten ook twee rode panda's, dus in totaal hebben ze vier rode panda's.

Het pleintje

Diergaarde Blijdorp coördineert het populatiemanagement van de rode panda's, wat goed te zien was aan het aantal aandacht waar ze voor zorgen. Tussen de twee rode panda hokken is ook een mooi pleintje. Op dit pleintje staat een standbeeld, wat extra informatie, staan wat bankjes om naar de rode panda's te kijken en is een heel informatiehuis ingericht met informatie over de bescherming van rode panda's in het wild.

Dit huisje vond ik heel mooi. Ik had nergens zo veel informatie over de rode panda gezien als hier. Je kon helemaal in dit huisje en overal zag je dus informatie over de rode panda's in het wild en de bescherming van deze dieren. Dit maakt ook dat ik dit verre weg het mooiste rode panda stukje vind van alle dierentuinen.


Het is dus echt een aanrader om hier heen te gaan als je rode panda's wilt zien. Dit is dus verre weg de mooiste rode panda dierentuin omdat de rest van de dierentuin ook heel mooi is. Kortom een echte aanrader om een keer een bezoekje te brengen aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam!


Ik heb hier nog wat zelf gemaakte foto's van het hok en de rode panda's:












Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen