Zoo Zürich (Zwitserland)

We zijn in de vakantie een bezoekje wezen brengen aan de rode panda's in Zoo Zürich in Zwitserland. Hier vertel ik je meer over de rode panda's in deze mooie dierentuin!


 

De rode panda

We zagen maar één rode panda, we wisten ook niet zeker of het er twee of één moest zijn. Toen we voor het eerst bij het rode panda hok aankwamen zagen we geen rode panda's. We waren erg vroeg in de dierentuin dus dit zou de reden kunnen zijn. We dachten dat ze waarschijnlijk nog in het binnen hok zaten waar we geen zich op hadden.

We gingen toen verder kijken naar andere dieren in deze dierentuin. Toen we later op de ochtend nogmaals terug kwamen om te kijken of er nu wel een te vinden was, zagen we er eentje in een boom. Helaas zat de rode panda heel hoog tussen de takken verborgen, hierdoor konden we hem niet goed zien.

In de middag gingen we nog een keer kijken en was hij of zij iets bewegelijker. het bleek dat er bamboe in het hok lag. De rode panda ging met zijn of haar rug naar het publiek eten. Nadat de rode panda uitgegeten was ging het weer een plekje zoeken in de boom om lekker te chillen. Dat was wel heel erg mooi. Hij ging namelijk over een dwars liggende boomstam vlak voor het publiek lopen. Er was geen tak of dergelijke bij de boomstam, dus konden we hem een tijdje goed bewonderen. Toen de rode panda zijn/haar plekje had gevonden ging het weer lekker slapen.

De hokken

Het was een heel bijzonder hok vonden wij. We vonden het zo bijzonder omdat je maar op twee kleine plekjes kon kijken. Eén aan de ene kant van het hok en één aan de andere kant, ertussen  zat bamboe voor de sier. Het was een heel goed hok voor de rode panda's, maar dus een iets minder goed hok voor het publiek. Er waren twee hokken voor de beestjes, ertussen in was het binnen hok.

Het tweede hok was bijna hetzelfde als het eerste hok, behalve dat het wel veel beter was voor de mensen die naar de rode panda's willen kijken. Bij het tweede hok was namelijk een paadje omhoog. Als je dat paadje neemt hem je een mooi zicht van boven op het hok. In dit hok zat(en) geen rode panda('s).

De hokken waren beide heel goed voor de rode panda's. Vooral het eerste hok was goed voor de panda's. Het waren goede hokken omdat er heel veel groen in zat, vooral heel veel bomen en takken. Er waren ook wat hokjes geplaatst waar de rode panda's in kunnen zitten. Verder was bij het eerste hok het geval dat de rode panda op sommige plekken bijna niet gezien kon worden door de mensen, wat denk ik ook wel fijn is voor de rode panda.

Waar te vinden

Zoo Zürich is een grote dierentuin. Het kan misschien dus wel lastig zijn om het rode panda hok te vinden. Al je op de plattegrond kijkt zijn de rode panda's een beetje aan de linker kant. Als je bij de ingang links aanhoudt en dan het grote pad volgt, is het hok na een tijdje aan de linker kant.

Er zijn ook een soort van twee delen in de dierentuin. De rode panda's bevinden zich dus in het linker deel. Van het linker punt van de dierentuin (waar de rode panda's zijn) tot het rechter deel van de dierentuin (met bijvoorbeeld de olifanten en de savanne) is het best wel een stukje lopen. Er zijn ook veel heuvels in de dierentuin. Er is wel een treintje in de dierentuin maar die gaat niet helemaal door het linker deel en gaat ook niet langs de rode panda's. Het is dus niet handig om steeds een beetje heen en weer te lopen want dan ben je daar veel tijd aan kwijt. 

De rode panda's bevinden zich bij de herten, lama's, een paar vogel soorten en de leeuwen. (toen ik er was, was het leeuwenhok dicht wegens verbouwing.)


Al met al is het mijn favoriete dierentuin waar ik tot nu toe ben geweest en is het dus heel leuk om een keer een bezoekje te brengen!


Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen