Zoo Duisburg (Duitsland)

Ik ben deze herfst ook nog naar een andere dierentuin geweest, namelijk Zoo Duisburg. Dit is mijn eerste rode panda dierentuin in Duitsland, en het was zeker geslaagd. Op deze pagina vertel ik je meer over deze dierentuin in Duitsland.

 

De rode panda's

Er waren twee rode panda's in het hok toen ik er was, waarschijnlijk hebben ze dan ook twee rode panda's. Over de ene hoef ik niet heel veel te vertellen want die zat de hele tijd hoog in de boom te luieren. De andere lag op het begin ook lekker hoog in dezelfde boom te luieren. In beide rode panda's zat geen beweging, dus gingen we verder op pad in deze mooie dierentuin.

We zagen op het programma van de dag dat ze op een gegeven moment gevoerd zullen worden. Net voor dat moment gingen we dus weer terug naar het hok. Een paar minuten later werd er inderdaad bamboe en wat fruit in het hok neer te leggen. De ene rode panda bleef nog steeds op dezelfde plek lekker slapen, terwijl de andere in beweging kwam. Die rode panda ging lekker eten waardoor we hem goed konden bewonderen.

Later ging die nog een mooi showtje geven want hij ging over de boomstammen in het hok, die je goed kan zien, een paar rondjes lopen. Toen de rode panda uitgegeten was, ging hij weer lekker hoog in de boom, tussen de blaadjes lekker liggen.

Het hok

Zelf vond ik het wel een prima hok. Er waren boomstammen in geplaatst, een paar tableaus waar ze op konden zitten en natuurlijk ook een paar bomen. Het hok was niet heel groot, maar ook niet bijzonder klein. Eigenlijk is het dus gewoon een prima en standaard hok voor de rode panda's.

Achter aan het hok zag je nog wel een binnen hok, maar als ze binnen zitten, zul je de rode panda's niet zien. Aan de zijkant van het hok was er ook nog een paadje waar je de rode panda's van een andere kant kon bewonderen, maar daar waren ze bezig, dus konden we daar niet komen. Het kan wel zijn dat als het open was geweest, dat je dan wel het binnen hok kon zien, maar dat weet ik niet zeker. 

Wat wel opviel is dat er geen andere dieren in het hok zaten. Meestal zijn er ook Chinese muntjakken te vinden in rode panda hokken, of soms nog wat andere dieren zoals de otters in Aqua zoo Leeuwarden. De rode panda's hadden het hok dus helemaal voor zichzelf.

Waar te vinden

De dierentuin bestaat uit twee delen. Tussen de delen is een snelweg. De ingang van de dierentuin is in het linker deel, en het rode panda hok bevindt zich in het rechter deel. Als je gelijk vanaf de ingang naar de rode panda's wilt moet je bij de zoo shop naar rechts gaan. Als je dat hebt gedaan volg je de grote weg totdat je bij de Berenkiosk uitkomt. Als je daar bent kun je naar rechts de zoo brug over, die over de snelweg gaat. Als je dan in het rechter deel van de dierentuin uitkomt ga je linksaf. Je volgt dan de weg en komt dan bij de rode panda's uit.

De rode panda's zijn wel in het rechterdeel van de dierentuin, maar je hoeft niet heel lang te lopen, maar het is ook niet heel dichtbij de ingang. Als je bij het rode panda hok bent en je loopt iets verder door naar links, kom je bij de Chinese tuin. De dieren die naast de rode panda's leven zijn de kraanvogels, flamingo's, struisvogels en andere hertensoorten zoals de Chinese muntjak. 

Hier is nog een plattegrond van de dierentuin.



Deze mooie dierentuin in Duitsland is wel een stukje rijden vanuit de grens met Nederland, maar het is niet heel ver. Vanaf Venlo is het ongeveer 40 minuten met de auto. Dus als je een beetje in het oosten van Nederland woont of toevallig in de buurt bent, is dit een hele leuke dierentuin om een keer te bezoeken!

Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen