Zoo de Lyon (Frankrijk)

Ik ben deze zomervakantie naar Zoo de Lyon geweest om rode panda's te kijken. Het was een dierentuin in een groot stadspark. Hier vertel ik je meer over de rode panda's in Lyon.

De rode panda's

Op het begin lag de rode panda lekker te slapen. De rode panda lag hoog in de boom, daardoor kon je hem niet zo goed zien. We zagen maar één rode panda. Later kwam er beweging in en ging de rode panda naar achter, naar het binnen hok. Toen die rode panda er in ging kwam er een andere uit, althans dat dachten we. De rode panda waarvan we dachten dat het een andere was, was iets actiever. Eerst liep de rode panda een paar rondjes. Vervolgens ging de panda wat bamboe eten. Hij deed dat met de rug naar het publiek toe, we konden toen dus alleen de rug zien. later ging de rode panda iets hoger een boom in zitten. Vervolgens ging de rode panda in een houding zitten waarvan we dachten dat de panda lekker ging slapen, in de schaduw.

Het hok

Het hok van de rode panda('s) was een mooi hok. Het was een soort hok die je bij heel veel dierentuinen ziet voor de rode panda. Er waren een paar bomen en wat takken waar ze over heen konden lopen. Het was geen groot hok, maar ook niet heel klein. Achteraan was er ook een binnen hok, er waren geen hokjes geplaatst tussen de bomen in het hok. Dus als de rode panda('s) naar binnen wilde moesten ze naar achter in het binnen hok. De achterzijde van het hok was van steen, maar dat is soms ook bij andere rode panda hokken. Verder was het een prima hok voor de rode panda's. Om de rode panda's te zien voor het publiek was het een heel goed hok.

Waar te vinden

De rode panda's zijn heel lastig te vinden. De dierentuin heeft namelijk geen plattegrond. De dierentuin is in een heel groot park. Wij hadden Google maps gebruikt om de dierentuin te vinden, dat ging prima. Als je klaar bent met de dierentuin kun je altijd nog de stad in. De dierentuin ligt namelijk in het centrum van Lyon. Bij de dierentuin is geen parkeerplaats omdat het dus in een park is, maar er zijn wel een paar (overdekte) parkeerplaatsen te vinden in de buurt van de dierentuin. Dus als je een beetje rond wandelt in de dierentuin kom je vanzelf bij het rode panda hok.

Gratis dierentuin

Zoo de Lyon is een gratis dierentuin. Je kunt er dus zo naar binnenlopen zonder entree te betalen. Toen wij er waren was het best wel druk, dat kan komen omdat je zo  naar binnen kunt lopen. Je ziet ook wel aan de dierentuin dat het gratis is. Het zijn namelijk een beetje standaard hokken, geen eet tentjes en kioskjes en er is geen parkeerplaats. Verder is het wel een groot voordeel dat je gewoon gratis even naar binnen kunt lopen, rode panda's en andere dieren kunt kijken.

Kortom: als je in Lyon bent is het zeker een bezoekje waard!

Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen