Artis (Amsterdam)

Ik was laatst in Artis, in deze dierentuin hebben ze ook rode panda's. Hier vertel ik je meer over deze dierentuin in het centrum van Amsterdam.
 

De rode panda's

Toen wij er waren, waren de rode panda's totaal niet actief. Ze zaten alleen maar in hun hokje in het hok, waar je de rode panda nauwelijks tot niet kon zien. Ze kwamen ook niet uit hun hokje, dus liepen we verder naar de andere dieren. Later ging ik nog eens kijken bij de panda's, en zag dat er vers bamboe was in het hok was geplaatst voor de rode panda's. Op dat moment liep er eentje naar het bamboe toe en at er een beetje van. Toen ging de rode panda een beetje over de takken heen lopen om een beetje te showen. Later ging hij of zij weer het hok in. De andere was nergens te zien, dus dachten we dat die lekker in zijn of haar hok bleef liggen. We wisten dat er wel een tweede was omdat er een bordje stond, dat er twee sponsors waren voor de rode panda's, en dat er twee panda's geadopteerd waren.

Het hok

Het was een mooi hok. Het hok is niet super groot, maar ook niet klein. Er waren drie hokjes in het hok waar de rode panda's in konden liggen (Dat ze bij ons dus ook deden.) Verder waren er nog een paar bomen waar de rode panda's via takken naar andere bomen konden lopen. Achter het hok was er nog een binnen hok, maar daar kon je verder niet in kijken. Wat opviel was dat er geen muntjakken rond liepen in het hok, de rode panda's waren helemaal alleen. Er zitten vaak muntjakken in hokken van rode panda's omdat ze allebei rond Nepal leven, en dus ook goed met elkaar kunnen omgaan.

Waar te vinden

Het hok van de rode panda's was helemaal achter aan het park, je moest dus ver lopen om ze te kunnen bewonderen. Ik ben er een paar keer heen gelopen met de hoop dat ze naar buiten waren gekomen, toen moest ik dus wel ver lopen. Als je binnenkomt en gelijk naar de rode panda's wilt moet je een beetje links van het park lopen. (van de plattegrond gezien) Je komt dan langs een draaimolen en de binnen hokken. Als je weer verder doorloopt kom je langs de leeuwen, vervolgens kom je langs de olifanten en loop je onder de gieren door. Als je dan rechts langs de gorilla's loopt, loop je recht op het rode panda hok af. De rode panda's zitten naast de struisvogels en de bavianen. Het rode panda hok ligt boven op een heuveltje. Naast het hok was ook een apparaat waar je muntjes met een rode panda er op kon kopen.

Verder was het een superleuke dierentuin! Het is dus zeker een bezoekje waard.


Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen