De voortplanting

Hier krijg je meer informatie over de voortplanting van de rode panda's!


 

Paren

Rode panda's paren natuurlijk ook, als ze paren gaan ze op elkaar zitten. Als ze paren kunnen de rode panda's jongen krijgen. De mannetjes kunnen aan de geur van het vrouwtje ruiken wanneer en of ze willen praten. De paartijd van de rode panda is een beetje in de winter en ongeveer drie of vier maanden vertelde een dierenverzorger.

Draagtijd

Rode panda's hebben als ze jongen krijgen natuurlijk ook een draagtijd. Een draagtijd betekend de tijd dat de baby of het jongen in de buik van de moeder zit, want de rode panda is natuurlijk een zoogdier. De draagtijd van de rode panda's is ongeveer 120 dagen, dat vertelde de verzorger van de rode panda's in Avifauna. De draagtijd van een mens is negen maanden dus dat is een stuk meer. Een beetje aan het einde van de draagtijd begint het rode panda koppeltje met het nest. Dat is meestal een boomholte en in die boomholte leggen ze dan allemaal takjes neer en zo. Daarna kan het jongen geboren worden!

Jongen

Als een rode panda jongen krijgt, krijgen ze volgens de verzorger van Avifauna ongeveer tot de zes jongen. Jonge rode panda's hebben dan in hun jonge jaren nog een wit kopje. Na een paar jaar krijgen ze een wat roder kopje dat ze dan de rest van hun leven krijgen. Als ze een wat roder kopje hebben zie je ook wat beter het mooie patroon op hun kop. Het rode panda koppeltje blijft een paar jaar bij hun jongen voordat de jongen ook een beetje voor hunzelf gaan zorgen. Ook in Avifauna was er een nieuw jong geboren in de zomer van 2021!