Gewicht, leeftijd en lengte

Hier vind je meer over het gewicht, de leeftijd en de lengte!


 

Leeftijd

Rode panda's zijn natuurlijk lieve, schattige dieren, maar ze gaan natuurlijk wel een keertje dood. Toen ik een keertje in een dierentuin was, sprak ik een aardige rode panda verzorger. Hij zei dat een rode panda ongeveer tien tot vijftien jaar wordt (in het wild). De rode panda's in gevangenschap dus ook in die dierentuin worden meestal een paar jaar ouder vertelde hij. Waarschijnlijk komt dat omdat de rode panda's in het wild ook echt hun eigen eten bij elkaar moeten zoeken, en er meer vijanden op de loer liggen. Dat is in een dierentuin niet het geval. Volgens de dierenverzorger worden de rode panda's volwassen als ze rond het einde van hun tweede levensjaar dus als ze bijna twee worden.

Gewicht

Rode panda's hebben natuurlijk ook een gewicht, net als alle andere dieren en natuurlijk mensen. Een rode panda is niet heel erg zwaar. De gemiddelde rode panda weegt rond de vijf kilo. Soms zijn er natuurlijk wel panda's die zwaarder of minder zwaar wegen, vertelde de dierenverzorger van Avifauna erbij. Hij zij ook dat er weinig verschil tussen wilde rode panda's en rode panda's in gevangenschap zitten qua gewicht. 

Lengte

Rode panda's zijn geen grote dieren maar ook geen kleine. Hij is niet zo groot als bijvoorbeeld een neushoorn, maar natuurlijk veel groter dan een insect. Je kunt hem wel een middelgroot dier noemen. De verzorger vertelde ons dat de rode panda is ongeveer tussen de vijfenveertig en de vijfenvijftig centimeter groot wordt. Als de zachte staart van de rode panda er niet was, was de rode panda een stuk kleiner geweest, de staart is namelijk ongeveer even groot als het lijfje. De rode panda is dus een leuk, middelgroot dier!





Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen