De bedreiging

Hier vind je meer over de bedreiging van de rode panda's.

 

Bedreigingsniveau

Rode panda's zijn bedreigde dieren. De laatste jaren worden er bijvoorbeeld meer bomen gekapt en jagen meer mensen, en dit gebeurt ook in het leefgebied van de rode panda. Er zijn dieren die ernstig of zeer bedreigd zijn, maar er zijn ook dieren die niet bedreigd zijn zoals de huiskat. De rode panda is een bedreigd dier dus niet ernstig bedreigd of niet bedreigd. Rode panda's zijn moeilijk te spotten vertelde de dierenverzorger mij. Omdat ze vaak tussen de bladeren zitten en dus dat ze bedreigd zijn.

Bomen kappen

Rode panda's worden met verschillende dingen bedreigd zoals van het kappen van bomen. Mensen in het leefgebied moeten ook brandhout hebben voor een vuurtje of zo. Maar dat hout komt dus van bomen in het regenwoud, dus de bomen waar de rode panda's in leven. Red Panda Network (dat is een stichting om rode panda's te beschermen) Wil dat dus tegen gaan, daarom geven ze fornuizen weg aan mensen in dat leefgebied die dat niet hebben. Zo hoeven ze niet meer dat brandhout te hebben van de bomen waar de rode panda is leeft. Dus één van de dingen waar de rode panda mee wordt bedreigd is het kappen van bomen. 

Jagen

Er wordt ook gejaagd op rode panda's. Meestal niet voor het vlees maar voor de mooie vacht van de dieren vertelde de verzorger. Het jagen wordt vooral gedaan door stropers, dat zijn mensen die jagen op dieren voor het geld. Ze jagen dus op rode panda's om de vacht te verkopen. Hiermee gaat de rode panda ook achteruit. Red Panda Network leidt ook mensen op om die vallen weg te kunnen halen, en ze leiden ook mensen op om boswachter te worden in een bos waar rode panda's wonen. Zo wordt het jagen een beetje vorkomen.



Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen