Het leefgebied

Hier vind je meer informatie over het leefgebied van de rode panda 
 

Himalaya

Rode panda's leven in Aziƫ, in het Himalaya gebergte om precies te zijn. Rode panda's leven dus op grote hoogtes. Ze leven op een hoogte van ongeveer 2000 tot 5000 meter. Het Himalaya gebergte is dus een goed plek voor de rode panda om te leven!

Leefomgeving

Rode panda's leven vooral in naald- en loofbossen, en natuurlijk ook in bamboebossen. Want een groot deel van het voedsel van de rode panda is dus bamboe. (klik hier als je meer wilt weten over het voedsel van de rode panda) Met hun dikke vacht is de rode panda goed bestemd voor de dikke sneeuw die daar (vaak) valt. En daarom is hij weer niet bestemd voor warm weer dat er dus eigenlijk niet echt is in het Himalaya gebergte. Rode panda's komen dus vooral voor in loof en naaldbossen, en vaak ook gemengd, omdat daar veel bamboe groeit.

Landen

De rode panda leeft natuurlijk wel in verschillende landen. De rode panda's komen het meest voor in Nepal, maar ze zijn daar ook nog steeds bedreigd. Maar rode panda's leven bijvoorbeeld ook in een klein deel van China. De rode panda leeft in de volgende landen: Nepal, India, Bhutan,  China en Tibet.


Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen