De kenmerken

 Hier vind je meer informatie over de herkenning van de rode panda!

 
Kop

De kop van de rode panda kun je goed herkennen aan de witte wangen. De rode panda heeft ook nog witte wenkbrauwen, daarom lijkt het soms ook dat de panda's een beetje boos kijken. Ze hebben ook nog een wit stukje voorop. Je kunt daar de zwarte neus goed zien. Als je goed kijkt zie je dan ook de mond van de rode panda, die mond zit ook op dat witte stukje. Voor de rest is de kop van de rode panda eigenlijk een beetje rood bruin achtig. De oren van de rode panda's zijn spits dus de oren staan bij de rode panda's omhoog. De kleuren van de oren zijn rood- bruin en wit.

Het lijf

Het lijf van de rode panda is eigenlijk gewoon rood bruin achtig. Alleen de onderkant van het lijfje is zwart.

De poten

De  poten zijn net zoals de buik van de rode panda zwart. De rode panda heeft scherpe klauwen om te jagen, en natuurlijk ook om mee te klimmen. De rode panda heeft ook aan alle vier poten een extra duim, ze hebben dus zes vingers of tenen per hand of voet. Dit hebben ze om meer grip te hebben tijdens het klimmen, dus met die extra duim kunnen ze eigenlijk beter klimmen.

De staart  

De staart van de rode panda kun je goed herkennen aan de zwarte strepen op de rode staart. De staart heeft twaalf zwarte ringen. De staart is ook heel bont en lekker zacht, en kan wel zevenenveertig centimeter lang worden.


Meest bekeken post van de afgelopen 7 dagen